Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fed ajuta bancile care nu au nevoie de bani

Fed ajuta bancile care nu au nevoie de bani

Primul pas al planului de salvare adoptat de Statele Unite ale Americii, prin care 160 de miliarde de dolari vor pleca spre banci, este indreptat spre institutiile cu cea mai mica nevoie de capital. Analistii sunt de parere ca in acest fel, bancile mici vor fi eliminate sau preluate de cele mari, informeaza Bloomberg. "Este un efect neintentionat de a face pe cei puternici mult mai puternici si pe cei slabi, mult mai slabi. Bancile care nu sunt prea performante sunt sub o intensa presiune si nu au siguranta ca vor iesi din criza financiara fara faliment", a declarat Gray Medlin, fondator al companiei Carson Medin, ce se ocupa cu investitii in sectorul bancar.


Majoritatea celor care apeleaza la imprumuturi din partea trezoreriei, au declarat ca oferta a fost prea buna pentru a fi refuzata, chiar daca nevoia de capital nu era o chestiune prea urgenta.


Pana in prezent, bancile care au fost ajutate cu imprumuturi din partea statului sunt PNC Financial Services Group Inc, care a cumparat imediat copetitorul National City Corp si Saigon National Bank care a primit de patru ori nivelul minim de capital.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1341 ori