Creditorii Greciei au facut o noua oferta de reducere a datoriilor

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:50
1021 citiri
Creditorii Greciei au facut o noua oferta de reducere a datoriilor

Bancile creditoare ale Greciei au facut, marti, o noua oferta Greciei, pentru reducerea datoriilor publice ale tarii, a anuntat miercuri Institutul pentru Finante Internationale (IFI), organism care le reprezinta in negocieri.

"O noua oferta importanta a fost facuta marti de catre Charles Dallara, director general al IFI, in numele investitorilor privati", a afirmat intr-un comunicat un purtator de cuvant al grupului, transmite AP, citat de Mediafax..

El a aratat ca este vorba despre un schimb de datorii, pe baza de voluntariat, in vedere sustinerii Greciei, precizand ca nu poate da alte detalii in aceasta etapa.

IFI a facut pe 21 iulie o prima oferta de reducere a dobanzilor aplicate datoriilor elene, precum si de extindere a maturitatii acestora.

Potrivit grupului, valoarea nominala a obligatiunilor Greciei ar fi fost redusa cu 21%.

Oferta nu s-a materializat, iar tarile europene, in frunte cu Germania, sustin termeni mai favorabili pentru Grecia, care sa duca la o reducere de minim 50% a datoriilor, respectiv cu 100 miliarde de euro.

Miercuri seara au loc la Bruxelles doua reuniuni, una a sefilor de state si de guverne din Uniunea Europeana, pentru a discuta despre recapitalizarea bancilor, si o alta a liderilor din zona euro, referitoare la planul anti-criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#creditori privati Grecia, #criza datoriilor suveane Grecia, #reducere datorii grecia , #Criza financiara