Catastrofele naturale au provocat dezastre economice anul acesta

Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:14
3067 citiri
Catastrofele naturale au provocat dezastre economice anul acesta

Dezastrele naturale au provocat in prima jumatate a anului pierderi economice in valoare de aproximativ 85 miliarde de dolari, cele mai grave incidente fiind inundatiile masive din Europa si cutremurul din China din luna aprilie, potrivit unui raport al grupului britanic Aon.

Pierderile economice provocate de dezastre naturale in primul semestru din acest an au crescut cu 10 miliarde de dolari fata de nivelul din aceeasi perioada a lui 2012, dar se plaseaza cu 15% sub media ultimilor 10 ani, informeaza Bloomberg.

Pierderile economice acoperite de asigurare au totalizat in perioada analizata peste 20 miliarde de dolari, cu aproximativ 20% mai putin decat in primele sase luni ale anului trect.

"Cel mai costisitor dezastru natural din prima jumatate a lui 2013 a fost, de departe, situatia de inundatii masive din Europa Centrala din mai si iunie", se arata in raport.

Furtunile din Europa, care au ucis 23 de persoane, au provocat pierderi economice estimate la 22 miliarde de dolari, din care 5,3 miliarde de dolari sunt acoperite de asigurari.

Cutremurul din China din 20 aprilie, care a provocat moartea a 200 de oameni, a cauzat pagube eocnomice de 14 miliarde de dolari.

Pierderi economice semnificative au fost inregistrate si in urma secetei din Brazilia si China si fenomenelor meteorologice severe care au provocat tornade in Statele Unite, se mai spune in raport.

#pierderi economice, #dezastre naturale pierderi, #cutremur china pierderi , #Criza financiara