Buffett: cresterea euro, un test si o provocare

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 11:06
1007 citiri
Buffett: cresterea euro, un test si o provocare

Omul de afaceri american Warren Buffett considera ca moneda unica europeana nu a iesit la liman, in ciuda puternicii aprecieri din ultimele 3 luni (cea mai puternica din ultimii 8 ani). Mai mult, miliardarul de peste Ocean crede ca pentru euro aceasta crestere este un test si o provocare.

"Acesta este un test si as spune ca deocamdata testul nu a fost trecut. Prefer sa urmaresc acest test de la distanta, nu de aproape", a declarat Buffett la Tel Aviv citat de Bloomberg, preluat de Forbes.

Euro s-a apreciat cu 10,3% in perioada 1 august - 1 octombrie.

"Asistam la o reala provocare, generata de alaturarea intr-un grup a unor tari care au culturi diferite, comportamente diferite in privinta politicii fiscale. Va fi interesant de vazut", a mentionat Buffett.

Euro a crescut miercuri cu 0,3%, la 1,39 dolari si analistii citati de Forbes se asteapta sa treaca de pragul de 1,4 dolari.

In opinia acestora, cresterea viitoare a monedei unice nu are de-a face cu criza financiara din zona euro, ci mai degraba cu asteptarile tot mai mari ca Federal Reserve sa relaxeze dobanzile din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buffet, #curs, #euro, #valutar , #Criza financiara