Tanasescu nu exclude posibilitatea ca subsidiarele sa scoata bani din tara

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 11:21
1182 citiri
Tanasescu nu exclude posibilitatea ca subsidiarele sa scoata bani din tara

Subsidiarele institutiilor de credit ar putea transfera bani in afara Romaniei daca bancile mama o vor cere, a declarat Mihai Tanasescu, mentionand ca la Bruxelles au fost stabilite masuri pentru pastrarea expunerilor.

"Mentinerea expunerii subsidiarelor bancilor din Romania este cruciala. Si cred ca in mesajul presedintelui Romaniei la aceasta reuniune un mesaj care a fost imbratisat de toate statele, a facut ca in comunicatul final sa apara acea fraza la mentinerea expunerii subsidiarelor in toate tarile din Europa", a afirmat Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani, de la Pro TV.

El nu exclude insa posibilitatea ca banii sa iasa din tara.

"Exista aceasta potentiabilitate ca, in cazul in care parintii, mamele, tatii acestor subsidiare sa ceara o plecare a banilor, sa se intample", a afirmat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca politica de supraveghere a BNR este "foarte adecvata", demonstrata prin iesirile infime de capital de pana acum.

Pentru 2012, Tanasescu considera ca vulnerabilitatea principala este legata de socurile externe pe care Romania le poate primi ca urmare a deteriorarii sistemului finaciar sau a perceptiei privind Europa.

"Noi trebuie sa fim foarte atenti ca aceste riscuri externe sa poata fi absorbite. Acest lucru nu se poate face decat prin politici prudente si prin localizarea unor tampoane importante la nivelul politicilor fiscale si monetare care sa poata absorbi aceste socuri", a mai spus Tanasescu.

#Mihai Tanasescu subsidiare Summit Euro , #Criza economica