Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania nu a fost cea mai afectata tara de criza economica

Romania nu a fost cea mai afectata tara de criza economica


Dezechilibrele initiale si ajustarile operate in Romania in urma crizei din 2008 - 2009 nu au fost cele mai mari din regiune, dar au fost percepute in acest mod, a declarat marti guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu ocazia lansarii cartii "How Emerging Europe came through the 2008/2009 crisis".

Isarescu a mentionat ca nici chiar deficitul de cont curent, mentionat deseori ca fiind extrem de ridicat, nu era cel mai mare din regiune, Romania fiind depasita spre exemplu de Bulgaria.

Oficialul BNR a afirmat ca nicio tara din regiune nu a scapat neafectata de criza si toate statele au inregistrat deteriorari masive in ceea ce priveste finantele publice, somajul sau creditele neperformante.

Referindu-se la modul in care au fost percepute ajustarile efectuate de Romania din cauza crizei, Isarescu a spus ca acesta este inca o dovada a faptului ca perceptia realitatea.

Referindu-se la date din lucrarea lansata marti, Isarescu a subliniat ca Romania are o situatie mai buna decat sapte alte tari din regiune in ceea ce priveste creditele neperformante, iar gradul de acoperire al acestora prin provizioane - de 99% - este unul de top.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2067 ori