Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primele semne de revenire a Romaniei din criza, in 2010

Primele semne de revenire a Romaniei din criza, in 2010

Raportul din aceasta toamna al Comisiei Nationale de Prognoza estimeaza pentru anul 2009 o scadere economica de -7,7%, fata de -4%, asa cum se estima in primavara. La inceputul anului autoritatile locale si Fondul Monetar International au previzionat o descrestere economica de -8, - 8,5%.

"Primele semne de revenire a economiei locale sunt asteptate pentru ultimele luni din 2010, adica mai tarziu fata de celelalte tari europene cu economii emergente, avand in vedere ca in Romania criza economica a fost resimtita mai tarziu, dupa cum se arata in raportul Business Monitor International (BMI) pe trimestrul al doilea", se arata intr-un raport trimestrial al Jones Lang LaSalle.

Ultimul raport trimestrial al Business Monitor International (BMI) citat de Jones Lang LaSalle afirma ca economia romaneasca va avea in continuare de suferit fiind influentata de criza economica si financiara de la nivel de global.

"Consumul intern, care in anii anteriori a fost alimentat de accesul usor si ieftin la surse externe de finantare, va fi afectat in mod special in acest an in conditiile in care finantarea externa este in continuare restrictionata, somajul este in crestere si castigul salarial real este in scadere.

Imbunatatirile infrastructurii nationale precum si cele ale mediului de afaceri vor fi amanate probabil pentru anul 2011, in conditiile in care guvernul isi concentreaza toate resursele pentru atenuarea efectelor crizei economice", mai arata sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1506 ori
Citeste mai multe despreprimele semne criza economica