Pambuccian, despre criza: In Romania, momentul minim va fi in 2017-2018

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 23:57
4416 citiri
Pambuccian, despre criza: In Romania, momentul minim va fi in 2017-2018

"Statele care vor supravietui ca democratii vor fi cele capabile nu sa ia investitiile altora ci rezidentele fiscale ale altora. Vom vedea in anii urmatori lucruri pe care acum ni le putem imagina cu greu, state despre care niciodata nu ne-ar fi trecut prin cap, prabusindu-se si devenind din democratii dictaturi" a declarat Varujan Pambuccian intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. Deputatul este de parere ca momentul minim al crizei economice in Romania va fi in 2017-1018. 

"Asistam la prabusirea unui sistem politico-economic: statul social". In opinia acestuia, Romania, desi este o economie periferica, are o sansa spre deosebire de tarile unde riscurile sunt pe masura dimensiunilor economiei si pe masura "ciudateniilor introduse in legislatie".

"Statul social nu este atat de hipertrofiat cum este Franta. Din acest punct de vedere, avem o sansa sa scapam. Statele care vor supravietui ca democratii vor fi cele capabile nu sa ia investitiile altora ci sa ia rezidentele fiscale ale altora. Acest lucru il practica astazi Marea Britanie cu Franta.

Ea si-a redus fiscalitatea, iar anumite firme din Franta si-au mutat rezidenta fiscala acolo. Acest lucru incepe sa devina un fenomen important in lumea in care traim. Bani de investitii nu mai sunt", a mai subliniat Pambuccian.

Deputatul vede in scaderea drastica a fiscalitatii solutia pentru a evita intrarea in colaps si calea spre o posibila crestere economica.

"Asta devine cheia cresterii economice in sistemul ajuns in halul in care este. Problema este ca daca nu ne grabim, primii care vor reusi sa scada fiscalitatea, vor lua totul. Apoi, valul al doilea nu va mai exista". Singurul risc pentru Romania, in opinia lui Pambuccian, este cel legat de credibilitate.

Acesta este de parere ca o firma care ia in calcul o mutare de rezidenta fiscala analizeaza in primul rand credibilitatea tarii in care merge.

"La capitolul credibilitate, Romania are o mare problema, nefiind considerata o tara stabila politic si economic".

Pambuccian recomanda scaderea fiscalitatii cat mai repede cu putinta. "La un moment dat vor exista suficient de multe tari cu fiscalitate redusa, iar cei care raman cu fiscalitatea ridicata se vor numara printre fraierii care ii vor alimenta pe altii cu bani. Eu cred ca noi spre asta ne indreptam".

In ceea ce priveste iesirea din criza, deputatul este de parere ca momentul minim al crizei economice va fi in 2015-2016 pe plan global.

"Cu delay-ul de 2 ani, in Romania momentul minim va fi in 2017-1018", a mai adaugat acesta.

#criza economica, #fiscalitate, #pambuccian , #Criza economica