Grecia: Urmatoarele saptamani sunt "cruciale"

Duminica, 05 August 2012, ora 11:47
1363 citiri
Grecia: Urmatoarele saptamani sunt "cruciale"

Ministrul grec de finante, Yannis Stournaras, a declarat duminica pentru cotidianul Ethnos ca urmatoarele saptamani sunt "cruciale" pentru mentinerea tarii in zona euro, daca nu se adopta noi masuri de austeritate impuse de UE si FMI.

Admitand ca grecii au facut "sacrificii importante", ministrul a subliniat faptul ca "urmatoarele saptamani sunt cruciale pentru supravietuirea tarii, deoarece alegeri diferite de cele pe care le impune logica ar putea sa duca la faliment si la iesirea din zona euro", relateaza AFP.

"Tara s-a angajat sa ia o serie de masuri si sa aplice reforme pentru redresarea economiei si sa elimine definitiv amenintarea cu falimentul", a reamintit Stournaras in declaratia publicata duminica de Ethnos.

Ministrul Yannis Stournaras urmeaza sa finalizeze duminica, la Atena, impreuna cu expertii institutiilor creditoare din troica - Poul Thomsen (FMI), Klaus Masuch (BCE) si Matthias Mors (UE) -, masuri de austeritate care sa aduca economii in valoare de 11,5 miliarde de euro.

Troica preseaza de doua saptamani guvernul grec al coalitiei de dreapta-stanga sa adopte noi reduceri ale cheltuielilor publice, inclusiv ale salariilor si pensiilor.

Aceste masuri sunt conditia prealabila, potrivit creditorilor, pentru deblocarea unei transe de 31,5 miliarde de euro in septembrie, in cadrul planului de salvare a Greciei in valoare de 130 de miliarde de euro.

Ministrul spera ca tara va putea sa iasa din grava recesiune prin "accelerarea privatizarilor si a reformelor structurale", cerute si de troica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza zona euro, #criza datorii grecia, #salvare Grecia zona euro, #imprumut grecia , #Criza economica