Grecia: Prima greva generala in 2012

Marti, 07 Februarie 2012, ora 11:31
2177 citiri
Grecia: Prima greva generala in 2012

Grecia era afectata marti dimineata de prima greva generala din 2012, convocata de principalele doua sindicate din sectoarele public si privat pentru a protesta fata de noile masuri de austeritate negociate de autoritati cu creditorii tarii, relateaza AFP.

Sub deviza "Ajunge, nu mai putem!", simpatizantii sindicatului din sectorul privat (GSEE, 700.000 de membri) si ai celui din sectorul public (Adedy, 350.000) se vor reuni in jurul pranzului in piata Syntagma din centrul Atenei, teatrul unor manifestatii masive de la inceputul crizei, in urma cu doi ani.

Scolile, ministerele si spitalele functioneaza in regim redus. La Atena, metroul a inceput sa functioneze abia la ora 08.00 GMT (10.00 ora Romaniei), iar autobuzele la ora 07.00 GMT (09.00 ora Romaniei).

Din cauza participarii marinarilor la greva, vapoarele vor ramane ancorate timp de 24 de ore, in timp ce caile ferate, inclusiv trenurile de navetisti, vor functiona pe toata durata zilei de marti.

In schimb, in transportul aerian nu sunt prevazute anulari, controlorii de trafic neparticipand la aceasta miscare.

Sindicatele protesteaza fata de proiectul de reducere a salariului minim si a micsorarii pensiilor complementare cerute tarii in schimbul unui imprumut international de 130 de miliarde de euro decis in octombrie la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva grecia, #masuri austeritate grecia, #masuri austeritate zona euro, #salvare faliment grecia, #greva masuri austeritate grecia , #Criza economica