Goldman Sachs: Recesiunea actuala nu se compara deloc cu cea din 2008

Joi, 02 Februarie 2012, ora 22:30
1576 citiri
Goldman Sachs: Recesiunea actuala nu se compara deloc cu cea din 2008
Jim O\'Neill, presedinte Goldman Sachs

Multe companii au publicat rezultate financiare dezamagitoare pentru investitori, insa bursele au performat bine, luna trecuta, ceea ce a crescut teama unei caderi a pietei asemanatoare cu cea din ianuarie 2009.

"Cu toate ca exista nenumarati factori care ameninta revenirea economica, inceputul lui 2012 nu are nimic in comun cu criza din 2008 - 2009", a declarat pentru CNBC.com Jim O'Neill, presedintele consiliului de administratie al Goldman Sachs Asset Management.

"Cheia acestei miscari a pietei din luna ianuarie este ingrijorarea oamenilor in legatura cu ceea ce poate merge prost. Acest lucru se reflecta intr-o suma foarte mare care nu este cheltuita", a mai spus O'Neill. "Asa ca numai si aceasta incetare a stirilor proaste este un lucru pozitiv".

"Oamenii au inceput anul temandu-se de o repetare a situatiei din 2008, sau chiar mai rau, insa semnalele venite de peste tot arata ca recesiunea de acum nu se compara cu cea din 2008", mai spune O'Neill. Acesta arata spre Germania, miezul zonei euro, a carei economie pare ca accelereaza.

#recesiune globala, #recesiune mondiala, #scadere economica, #criza economica, #criza financiara, #goldman sachs , #Criza economica