FMI: Nicio tara nu e "ferita" de o furtuna financiara pornita in Europa

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 09:15
1287 citiri
FMI: Nicio tara nu e "ferita" de o furtuna financiara pornita in Europa

Nicio tara nu este "ferita" de o eventuala furtuna financiara care ar porni din Europa, a avertizat vineri directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde, pe blocnotesul on-line al institutiei din subordinea sa, informeaza AFP.

"America Latina nu este ferita de o furtuna care ar porni din Europa. Nimeni nu este", a scris Christine Lagarde care urmeaza sa plece luni intr-o calatorie de patru zile in Peru, Mexic si Brazilia.

In nota sa, sefa FMI a subliniat ca, pana nu demult, "America Latina a fost una dintre regiunile cele mai expuse si mai vulnerabile" la socurile exterioare.

Criza din 2008-2009 a aratat ca "nu mai este cazul" si ca "noua America Latina poate servi ca exemplu tarilor avansate", a adaugat Christine Lagarde, scotand in evidenta capacitatea statelor din America de Sud de "a economisi in perspectiva unor zile sumbre" si "a face ca riscurile inerente sectorului bancar sa fie stapanite".

Cu toate acestea, a avertizat ea, "in lumea noastra interconectata, nu exista niciun loc in care sa te ascunzi", iar tarile Americii Latine trebuie sa ia toate precautiile ce se impun si sa se pregateasca asa cum trebuie' in eventualitatea unui soc generat de Europa.

#criza economica Europa, #FMI criza economica , #Criza economica