Duvaz: PSD va prezenta PDL propunerile de relansare economica saptamana viitoare

Luni, 29 Iunie 2009, ora 15:32
953 citiri
Duvaz: PSD va prezenta PDL propunerile de relansare economica saptamana viitoare

PSD va prezenta PDL solutiile proprii de relansare economica saptamana viitoare, a declarat luni purtatorul de cuvant al social-democratilor, Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn.

Duvaz a precizat ca planul PSD pentru relansare economica este aproape gata.

"Solutiile economice pentru un program de atenuare a crizei pe viitoarele sase luni, care sa prevada situatia la zi din Romania si ceea ce ne propunem pana la sfarsitul acestui an, va fi elaborat in cursul acestei saptamani si comunicat probabil colegilor nostri de guvernare, la inceputul viitoarei saptamani", a declarat el, la finalul sedintei BPN al PSD.

Deputatul a mai spus ca Executivul trebuie sa faca o analiza asupra masurilor economice luate in ultimile sase luni si ca eventualele responsabilitati trebuie asumate in egala masura de cele doua partide ale coalitiei.

"Dupa parerea noastra, masurile pe care le-am luat au fost depasite de situatie. Nu numai la noi s-a intamplat asta, dar situatia s-a inrautatit si masurile trebuie revizuite.

O buna parte dintre ele n-au creat efectele pe care le doream si o buna parte n-au fost aplicate. Va trebui sa facem o discutie cu partenerii de guvernare foarte serioasa si solida, cu propuneri serioase.

Aici nu e vorba de a arunca mingea de la unul la ultul, sper ca toata lumea sa ne inteleaga foarte bine. Trebuie sa facem cu totii propuneri si sa facem un angajament solid pentru urmatoarele sase luni", a mai explicat el.

Duvaz a mai sustinut ca PSD este interesat "sa nu existe un efect drastic al crizei asupra locurilor de munca".

"Deci protejarea locurilor de munca si, pe cat posibil, crearea de locuri de munca, acestea lucrurile pe care dorim sa le prevedem in asa fel incat masurile economice sa duca la acest rezultat", a mai indicat el.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat pe 19 iunie la Antena 3 ca testul actualei Coalitii va fi reactia PDL la propunerile PSD de schimbare a politicii economice, el criticand din nou modul in care se iau decizii in Guvern si faptul ca banii sunt dirijati catre ministerele PDL.

Liderul PSD a sustinut ca functionarea coalitiei depinde de modul in care se raspunde la criza economica, dar si de respectarea intelegerilor politice cu PDL.

"Consideram ca aceasta Coalitie de guvernare este inca necesara si posibila, dar nu in modul in care functioneaza astazi si nu in modul in care domnul Basescu vine cu bocancii in Guvern si dicteaza si, mai ales, nu in modul in care astazi se raspunde la criza pe care o traversam. (....)

Daca lucrurile continua si se indreapta, din punct de vedere al eficacitatii guvernarii si al respectului reciproc al partenerilor in guvernare, intr-o directie buna, mergem mai departe.

Daca nu, nu!", a avertizat Geoana. In acest context, liderul social-democrat a apreciat ca in acest moment politica economica a Guvernului, in plina criza, nu da rezultate, ca este nevoie de "o schimbare de atitudine" si ca testul acestei coalitii va fi reactia PDL la propunerile PSD de schimbare a politicii economice.

"In acest moment, tara are nevoie de o schimbare de politica economica.

Suntem dispusi sa contribuim la aceasta schimbare cu solutii concrete, sper ca si partenerii de guvernare sa inteleaga gravitatea acestui moment. (...)

Cred ca testul adevarat va fi reactia partenerilor nostri la propunerile noastre de schimbare de politica economica", a mai adaugat Mircea Geoana. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, # solutii, # relansare, # PSD , #Criza economica