Cum sa economisesti bani pe timp de criza

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 13:09
1898 citiri
Cum sa economisesti bani pe timp de criza

Criza economica ne-a afectat pe toti, chiar daca pe unii mai mult decat pe ceilalti, pe masura ce economiile noastre se micsoreaza, cu atat mai mult avem nevoie cu totii sa invatam sa cheltuim intelept si sa economisim.

Specialistii financiari ofera cateva modalitati prin care vom reusi sa facem economii chiar si in plina recesiune, informeaza editia online shine.yahoo.com.

1. Completati cu atentie si din timp, fara graba, formularele pentru declaratiile de venit global, astfel veti putea descoperi numeroase posibilitati de deducere a cheltuielilor.

2. Efectuati pe cat se poate de mult tranzactiile bancare prin intermediul Internetului. Astfel, veti reusi sa va salvati timp, energie, iar modalitatea este perfect sigura.

3. Evaluati datoriile pe care le aveti pe cardurile de debit si incercati sa le achitati pe cat posibil. Acum mai mult ca niciodata este foarte important sa va achitati creditele pe care le aveti la banca.

Cu cat sunt platite mai repede, cu atat mai devreme o sa va castigati libertatea. Recesiunea este destul de stresanta in sine.

4. Achitati-va facturile la timp. Daca acest lucru nu este posibil, asigurati-va ca veti pastra doar o singura factura careia ii amanati plata. Un al doilea pas ar fi identificarea facturilor pe care le puteti elimina sau reduce.

5. Nu va neglijati fondul de economii privat dedicat pensionarii. Pe timp de criza, cand niciun loc de munca nu mai poate fi garantat, iar viitorul nu suna deloc bine, este mai mult decat intelept sa va asigurati o retragere linistita.

6. Evaluati din nou si calculati atent intregul buget de cheltuieli de care dispuneti. Niciodata nu se stie de unde mai puteti "taia", de unde mai puteti reduce si "strange cureaua".

7. Incercati sa cheltuiti mai degraba bani "cash" decat sa achitati cu cardul de credit. Banii "cash" va vor face mai atenti asupra sumelor pe care le veti cheltui, decat folosirea "uituca" a cardului de credit.

 

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#bani, #cheltuieli, #criza, #economii , #Criza economica