Ce-i lipseste zonei euro

Sambata, 18 August 2012, ora 14:10
1057 citiri
Ce-i lipseste zonei euro

Banca Centrala Europeana a fost criticata pentru ca, in schimbul continuarii programului de cumparare de obligatiuni, cere statelor sa solicite ajutor din partea programelor de salvare din zona euro si sa accepte conditii stricte.

Cumpararea de obligatiuni poate cumpara timp. Dar un astfel de program fara implicarea unor schimbari politice nu va contribui in niciun fel la rezolvarea crizei, si chiar aduce riscuri suplimentare in ceea ce priveste datoria, cresterea si sistemul bancar, scrie Financial Times.

De la inceputul crizei, liderii politici din zona euro au actionat lent, cauzand dificultati mari pentru milioane de europeni. Problemele cu care se confrunta acesti lideri sunt complexe. Insa, lipsa de actiune costa, iar, cu cat criza se va prelungi, cu atat vor fi mai adanci gaurile, mai puternice masurile necesare in final, mai greu de restabilit increderea si mai mare posibiliatea de esec intr-o forma sau alta.

Cititi mai multe despre Ce-i lipseste zonei euro pe Ziare.com

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza financiara, #criza zona euro, #criza datoriilor zona euro , #Criza economica