CE da bani somerilor care vor sa-si faca firma

Joi, 02 Iulie 2009, ora 16:22
1810 citiri
CE da bani somerilor care vor sa-si faca firma

Comisia Europeana (CE) a propus crearea unui instrument de finantare de 100 milioane euro, care sa acorde credite de pana la 25.000 euro intreprinderilor cu mai putin de 10 angajati si somerilor care vor sa-si infiinteze o mica intreprindere, potrivit unui comunicat transmis joi de institutie, precizeaza NewsIn.

In cadrul unei initiative comune cu institutii financiare internationale, in special cu Banca Europeana pentru Investitii (BEI), suma ar putea depasi 500 milioane euro, iar fondurile ar putea fi accesibile din 2010.

"Criza economica va provoca pierderea a 3,5 milioane de locuri de munca in UE in cursul acestui an.

In contextul actualei recesiuni, dorim ca somerii sa aiba posibilitatea unui nou inceput datorita accesului facilitat la creditele destinate lansarii sau dezvoltarii de noi intreprinderi.

UE poate crea o valoare adaugata reala prin intermediul valorificarii la maxim a cooperarii cu BEI", a spus comisarul european pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla.



Potrivit estimarilor CE, ar putea fi astfel acordate circa 45.000 de imprumuturi in cel mult opt ani. In plus, posibilitatea ca imprumuturile sa beneficieze de reducerea ratei dobanzilor prin interventia Fondului Social European va facilita accesul la fonduri.

Propunerea Comisiei va fi discutata, in cadrul procedurii de codecizie, de statele membre ale UE reunite in Consiliul de Ministri si de Parlamentul European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #ce, #someri , #Criza economica