Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BM sustine tarile afectate de criza cu 100 mld dolari

BM sustine tarile afectate de criza cu 100 mld dolari

Angajamentele financiare ale Bancii Mondiale pentru sustinerea tarilor afectate de criza economica globala incepand din iulie 2008 au ajuns la nivelul record de 100 miliarde dolari, banca finantand 497 de proiecte de promovare a cresterii economice, potrivit unui comunicat al institutiei, preluat de NewsIn.

"Aceste finantari reprezinta un record pentru banca si au fost acordate pentru crearea de plase de siguranta pentru oamenii saraci, crearea de locuri de munca in infrastructura si realizarea unei fundatii pentru redresare, agricultura pentru sustinerea micilor fermieri si microfinantare pentru a ajuta companiile mici si microintreprinderile", se arata in comunicatul Bancii Mondiale.

Dupa cea mai severa criza economica din ultimii 50 de ani, economia mondiala se confrunta cu o redresare nesigura si inegala, ce atrage noi riscuri legate de locurile de munca si cresterea economica.

"Viteza si nivelul raspunsului Bancii Mondiale din iulie 2008 sunt fara precedent. Imprumuturile Bancii Mondiale pentru serviciile sociale si sanatate au crescut substantial, de la 1,6 miliarde dolari, in anul financiar 2008, la 6,3 miliarde dolari, in anul financiar 2009, si respectiv 5,1 miliarde dolari in primele noua luni ale anului financiare 2010", se mai arata in comunicat.

Angajamentele bancii pentru sustinerea programelor de ajutorare a celor mai saraci si vulnerabili cetateni din tarile cele mai sarace a crescut exponential, de la 253 milioane dolari in anul financiar 2008 la 3,1 miliarde dolari in anul financiar 2009 si 2,1 miliarde dolari in primele noua luni ale anului financiar 2010.

"Pe masura ce redresarea economica se manifesta treptat in intreaga lume, tarile se confrunta cu noi provocari si Banca Mondiala va continua sa ofere sprijin pentru combaterea saraciei si sustinerea dezvoltarii durabile", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert B. Zoellick.

Din iulie 2008, Banca Mondiala a sprijinit 497 de proiecte pentru promovarea cresterii economice, combaterea saraciei, sustinerea afacerilor private si a finantat cu 28 miliarde dolari proiecte in infrastructura.

Astfel, angajamentele financiare asumate de institutiile Bancii Mondiale insumau in total 38,2 miliarde dolari in anul financiar 2008, 58,8 miliarde dolari in anul financiar 2009, respectiv 100,1 miliarde dolari in anul financiar 2009 si anul financiar 2010, pana la 6 aprilie 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1276 ori
Citeste mai multe desprebanca mondiala criza economie finantare