Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: "Romania are una dintre cele mai scazute fiscalitati din UE"

Basescu: "Romania are una dintre cele mai scazute fiscalitati din UE"


Traian Basescu a declarat ca Romania are una dintre cele mai scazute fiscalitati din intreaga Uniune Europeana, iar contributiile pentru fondul de sanatate, sunt, si ele, mai mici decat in "vechea Europa".
"Avem una dintre cele mai scazute fiscalitati din Uniunea Europeana. Contributiile de sanatate sunt mai mici decat in vechea Europa," a declarat Presedintele in cadrul unui interviu acordat TVR.

Desi contributia la CAS este cea mai discutata in ultima perioada, Basescu a precizat si ca celelalte taxe au un nivel mai mic decat in Uniunea Europeana, cum ar fi impozitul pe venit si cel pe locuinte.

In ceea ce priveste cererea patronatelor de reducere a CAS-ului si de majorare a salariului minim, Basescu a declarat ca noul Cod al Muncii da mana libera patronilor sa majoreze salariile angajatilor.

"In momentul de fata, pe Codul Muncii, patronatele pot da salarii cat vor. Nu putem modifica pe domeniul de stat. Nu sunt de acord sa facem experimente pe spinarea altora. Responsabilitatea de a duce bugetul in timpul crizei este al Guvernului," a spus Basescu.

El ii invita, de asemenea, pe tot patronii sa majoreze salriile chiar si de cinci ori. "Atunci vom avea mai multi bani din contributii si poate vom reduce CAS-ul," a mai precizat Presedintele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 922 ori
Citeste mai multe despreTraian Basescu contributie CAS