Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Analistii avertizeaza: Criza economica va lovi Romania in 2009-2010

Analistii avertizeaza: Criza economica va lovi Romania in 2009-2010

Romania va fi afectata de o criza economica incepand din 2009, care va dura pana in prima parte din 2011, a avertizat Dragos Cabat, managing partner la Financial View. Acesta considera ca sigura sansa pentru reglarea pietei interne si internationale va fi initiativa privata.

"Cred ca in anii urmatori Romania se va confrunta cu o criza economica, care va fi vizibila in 2009 si se va prelungi pana in prima parte a anului 2011. Din cele trei variante care ar putea afecta piata mondiala, si deci si Romania, redresare rapida, recesiune extinsa sau depresie, cred ca vom avea de a face cu o combinatie intre ultimele doua", a aratat Cabat, la Forumul Bancar Roman, organizat, la Bucuresti, de Trustul Fin Media.

Acesta a spus ca, in prezent, piata creditarii este blocata, iar singura sansa pentru redresarea economiei este reprezentata de piata privata si nu de investitiile coordonate de stat in infrastructura.

Codrut Pascu, managing partner Roland Berger, a apreciat, pe de alta parte, ca bancile din Romania vor ramane la un model de business de baza, axat pe profit din dobanzi si nu pe randamente suplimentare obtinute din transferul riscurilor sau extinderea portofoliilor.

"De asemenea, bancile din Romania se vor confrunta cu o noua abordare a riscului, dar si cu o restructurare masiva a retelelor", a spus Pascu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1147 ori