Situatia economica din Romania s-ar putea inrautati in urmatoarele sase luni

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 20:32
1424 citiri
Situatia economica din Romania s-ar putea inrautati in urmatoarele sase luni

Economia Romaniei ar putea inregistra cea mai puternica scadere din Europa Centrala si de Est in urmatoarele sase luni, potrivit perceptiei analistilor financiari.

Indicele care masoara perceptia analistilor asupra economiei din Romania a scazut numai in luna octombrie cu 30,2 puncte, ajungand -35,8 puncte, potrivit unui sondaj al institutului de cercetare ZEW.

Romania a fost depasita la acest capitol de tari precum Turcia sau Polonia cu -15,4 puncte, respectiv -25 puncte in luna octombrie. Intr-o situatie mai proasta se afla Cehia, cu -38,6 puncte.

In ceea ce priveste situatia pe regiuni, Europa Centrala si de Est a inregistrat o imbunatatire a perspetivelor. Indicele regiunii a avansat cu 13 puncte, ajungand la -25 puncte.

Nici situatia economica actuala nu este perceputa mai bine de analistii financiari, Romania situandu-se pe penultima pozitie in Europa Centrala si de Est. Indicele care evalueaza situatia economiei in prezent a scazut pentru Romania cu 10,3 puncte, la 47,5 puncte.

Singura tara care sta mai prost decat Romania la acest capitol este Ungaria cu 68,2 puncte. Indicele pentru Ungaria acesta s-a deteriorat cu 11,9 puncte.

Totodata, asteptarile pentru evolutia leului s-au imbunatatit, cu un avans de 6,6 puncte, la 16,7 puncte.

Indicatorul care masoara asteptarile pentru indicele Bursei de la Bucuresti a consemnat un declin de 8,4 puncte , ajungand la 13,9 puncte, dovedind o inrautatire a perspectivelor bursei.

Sondajul ZEW a fost realizat cu 84 de analisti financiari.

#perspective economice, #situatie financiara Romania , #Criza economica romania