Protestele din tara risca sa afecteze cursul valutar

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:13
1553 citiri
Protestele din tara risca sa afecteze cursul valutar
Proteste de strada in Romania / Sursa foto: exclusivenews.ro

Protestele din ultimele zile din Romania risca sa afecteze atat evolutia cursului valutar, cat si Bursa de Valori Bucuresti sau costurile de finantare.

"Libertatea de exprimare e garantata in Romania, e un castig al societatii democratice si statului de drept. Protestele pasnice, in conditiile legii, sunt legitime, dar violenta stradala e inacceptabila si de netolerat. Obligatia statului e ca cetateanul sa fie in siguranta indiferent unde se afla, pe strada sau acasa", spune Emil Boc, citat de Realitatea.

Protestele din Romania continua, marti fiind a cincea zi in care protestarii au iesit pe strada si scandeaza lozinici impotriva presedintelul Traian Basescu si impotriva politicienilor.

"Daca protestele continua si degenereaza, este clar ca va fi afectata activitatea economica. Drept urmare, toata lumea va avea impresia ca Romania nu este o tara guvernata si riscam sa ne pierdem ratingul.

Aceste turbulente creaza un climat de nesiguranta, care se va reflecta in scaderea investitiilor si aparitia problemelor in bugetul public", spune fostul ministru de Finante, Daniel Daianu.

Analistul politic Cristian Parvulescu impartaseste opinia acestuia si atrage atentia ca nu este exclusa demisia guvernului.

"Daca manifestatiile continua, situatia va deveni tot mai grea pentru guvern si nu ar fi exclusa demisia executivului, dar nici acest lucru nu stim daca va multumi populatia", considera analistul politic Cristian Parvulescu, citat de ZF.

Criza datoriilor din zona euro a impus introducerea unor masuri de austeritate grave, care au dus la manifestatii de strada in mai multe tari europene. Grecia a fost una dintre statele in care protestele au dus la schimbarea premierului.

George Papandreou a demisionat si a fost inlocuit de tehnocratul Lucas Papademos.

In Italia, Silvio Berlusconi a fost obligat sa demisioneze, acuzat ca nu a gestionat competent problema datoriei publice a Italiei si a fost inlocuit cu Mario Monti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Romaia economie, #proteste demisie Boc, #proteste efecte economie Romania , #Criza economica romania