Barroso: Sacrificiile in UE trebuie impartite "in mod echitabil"

Joi, 02 Februarie 2012, ora 11:41
1203 citiri
Barroso: Sacrificiile in UE trebuie impartite "in mod echitabil"

Europa trebuie sa faca reforme "curajoase", precum si sacrificii care "sa fie impartite in mod echitabil", a declarat joi presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-un mesaj video transmis in cadrul conferintei "Romania in UE. Cinci ani de la aderare".

Seful Executivului european a apreciat ca Romania a facute "reforme ample" inainte si dupa aderarea la Uniunea Europeana, dar a avertizat ca eforturile trebuie sa fie constante, nu numai in Romania, ci la nivelul intregii Uniuni.

"Trebuie sa facem in mod constant eforturi pentru a mentine si consolida aceste reusite, prin adaptarea Uniunii la noile circumstante. Si nu trebuie niciodata sa lasam sa reapara revendicarile trecutului nostru european (...) In UE esecul unuia dintre noi in a respecta valorile, principiile, interesele noastre comune poate conduce la un esec colectiv", a spus Barroso.

"Justitia sociala este un element cheie, atat al coeziuniisi bunastarii societatilor noastre, cat si al durabilitatii si sustenabilitatii redresarii noastre economice", a mai transmis presedintele Comisiei Europene.

Oficialul european a tinut sa-si incheie discursul rostind cateva fraze in limba romana.

"Sunt convins ca putem conta pe tara lui Mircea Eliade si a lui Constantin Brancusi, si a lui Eugen Ionescu si a lui Emil Cioran", a subliniat Jose Manuel Barroso, care a multumit presedintelui Traian Basescu si Guvernului de la Bucuresti pentru "rolul lor motrice si soliditatea angajamentului lor in favoarea Uniunii Europene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barroso criza financiara Romania, #reforme Romania Barosso, #Romania membra UE aniversare , #Criza economica romania