Ambasadorul Frantei: Romania este elevul model al FMI

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 17:35
1913 citiri
Ambasadorul Frantei: Romania este elevul model al FMI

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul e de parere ca Romania este elevul model al FMI, aplicand temeinic planurile de austeriate.

Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti a declarat, miercuri, ca Romania a aplicat planul de austeritate ca un elev model al FMI, dar ca in ceea ce priveste aderarea la euro in 2015, Romania trebuie sa se pregateasca serios, anunta Realitatea.net.

In cadrul unei conferinte organizate de Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura in Romania, Henri Paul a remarcat ca tara noastra a aplicat cu succes masurile de austeritate. Acesta a adaugat insa ca pentru aderarea la zona euro in 2015, Romania trebuie sa aiba rabdare si sa faca pregatiri serioase, iar bugetul pentur 2012 pare sa se integreze in aceasta perspectiva.

Ambasadorul Frantei a mentionat ca perspectivele economice ale Romaniei depind mult si de situatia economica generala a Europei, a carei evolutie e greu de prevazut.

In plus, Henri Paul a avut si cateva sugestii pentru autoritatile romane, si anume "intoarcerea la valorile fundamentale, franarea speculatiilor imobiliare, buna evolutie a monedei locale si rata de default care a ramas moderata".

Diplomatul a conchis afirmand ca in principal este nevoie de o ameliorare a absorbtiei fondurilor europene, care sunt un element cheie pentru o viitoare crestere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador Franta Romania FMI, #Romania absorbtie fonduri europene , #Criza economica romania