Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vom avea din nou puncte unice de infiintare a IMM-urilor

Vom avea din nou puncte unice de infiintare a IMM-urilor

Daca Romania va adera la Uniunea Europeana anul viitor, va trebui sa infiinteze puncte unice de inregistrare a IMM-urilor in maxim o saptamana.Romania este interesata si sustine politicile europene in domeniul dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, a declarat astazi, la Bruxelles, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Tema dezvoltarii sectorului antreprenorial in domeniul IMM a reprezentat una din temele principale dezbatute la Consiliul European de primavara de la Bruxelles, din 23-24 martie. Primul-ministru a aratat ca acest sector are "cel mai important potential de dezvoltare care poate genera crestere economica si locuri de munca".

"Ca viitor membru al UE avem obligatia sa acordam importanta acestui sector", a declarat seful Executivului.

Printre politicile europene care vor fi dezvoltate in urmatoarea perioada, in acest domeniu, este avuta in vedere crearea unei legislatii pentru inregistrarea cat mai rapida, prin proceduri simplificate, a intreprinderilor mici si mijlocii.

Pana la sfarsitul anului 2007, statele membre vor trebui sa creeze, potrivit concluziilor Consiliului European, un punct unic de inregistrare pentru IMM-uri, astfel incat deschiderea unei intreprinderi mici si mijlocii sa fie posibila in maximum o saptamana, a mai aratat premierul Tariceanu.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori