Videanu: reducerea cheltuielilor - o masura pentru 6 luni - 1 an

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 09:50
1665 citiri
Videanu: reducerea cheltuielilor - o masura pentru 6 luni - 1 an

Guvernul nu va renunta la deciziile de reducerea a cheltuielilor publice, acestea fiind masuri temporare, iar dupa o perioada care ar putea fi cuprinsa intre 6 luni si un an se va reveni la o situatie de "normalitate" in ceea ce priveste plata pensiilor si salariilor, a declarat Adriean Videanu, informeaza NewsIn.

"In aceasta zona, totusi, in reducerea cheltuielilor publice avem disponibilitatea de a gasi solutii, dar noi credem ca nu exista alta solutie decat reducerea cheltuielilor cu salariile bugetare si gasirea unei solutii optime de reducere, inclusiv, a cheltuielilor cu pensiile. Adevarata problema a economiei romanesti, "buba" economiei romanesti o reprezinta cheltuielile publice", a declarat ministrul economiei.

In cazul in care nu vor fi adoptate masurile de austeritate, Guvernul ar putea ajunge in situatia in care la nivelului anului 2012 sa nu mai poata plati pensiile, a afirmat intr-un interviu pentru HotNews.ro ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu.

"In cursul anului 2009, Guvernul a incercat sa optimizeze toate aceste cheltuieli care la un moment dat pareau inutile. Am vazut aprecieri publice ale unor lideri, ale unor politicieni care, jignitor, nu sunt deloc fundamentate. Au sarit in sus si au spus: Domnule, cheltuielile publice trebuiesc reduse la jumatate, nestiind ca mai mult de jumatate sunt cheltuieli cu spitalele si cheltuieli cu medicamentele. Ce facem? Lasam populatia fara asistenta sociala de sanatate si fara medicamente? Categoric sunt atitudini populiste ale unora care nici nu au curiozitatea sa se informeze. Nu emit pretentia sa si cunoasca. De exemplu, un sef de partid nu intotdeauna stie anumite detalii, dar poate sa intrebe specialistii din partid legat de implicatiile unei propuneri sau alta", a spus Videanu.

Acesta a precizat ca masuri care vizeaza marirea fiscalitatii ar determina amanarea relansarii economice in Romania.

Ministrul economiei a adaugat ca in trimestrul doi exista posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#cheltuieli, #crestere, #economie, #reducere, #videanu , #Crestere economica