Victor Ponta: Incasarile la buget din impozite si accize sunt mai mari cu 10%

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 14:13
1718 citiri
Victor Ponta: Incasarile la buget din impozite si accize sunt mai mari cu 10%
Premierul Victor Ponta. Sursa foto: Cotidianul

Echilibrul bugetar al Romaniei ramane fragil, spune premierul Victor Ponta, care a facut o scurta sinteza a situatiei economice a statului roman, in sedinta de Guvern de miercuri.

Ponta a precizat ca Romania se incadreaza in cresterea economica luata in considerare la constructia bugetului, agreata cu partenerii internationali. De asemenea, premierul a amintit si de cresterea cu 8% a exporturilor.

"Ne incadram dupa primele luni si in cresterea economica luata in considerare la constructia bugetului, agreata cu partenerii nosri internationali.

Acea crestere de 27% in termeni reali este cea mai mare din regiune, fiind de invidat pentru cei din zona euro. Avem o situatie buna, dar nu atat de buna incat sa stam linistiti. Acest echilibru pozitiv este extrem de fragil", a spus Ponta.

Referitor la situatia de la Mechel, Ponta a promis ca angajatii isi vor primi salariile integral, pana la sfarsitul lunii aprilie. La randul sau, ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a confirmat ca plata drepturilor salariale va fi facuta.

"Administratorii judiciari sunt cei care platesc platile, avem o garantie. In legatura cu Oltchim, am incheiat o intelegere. 793 de milioane de euro este datoria acumulata de Oltchim, iar situatia este agravata de faptul ca toate activele sunt ipotecate. Le-am comunicat deja salariatilor ca salariile vor fi platite integral, pana la sfarsitul lunii aprilie", a spus Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta buget, #buget Ponta guvern 2013, #incasari buget taxe, #premier Victor Ponta , #Crestere economica