Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tolosa (FMI): Romania poate avea, in 2013, o crestere economica de 2%

Tolosa (FMI): Romania poate avea, in 2013, o crestere economica de 2%


Datele preliminare privind evolutia PIB in prima parte a anului, in Romania, arata ca o tinta de crestere economica de 2 la suta, in 2013, poate fi atinsa, a aratat reprezentantul rezident al Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

"FMI a revizuit recent proiectia privind PIB-ul real pentru 2013, in crestere spre aproximativ 2 la suta. Datele preliminare pentru prima jumatatea a anului arata ca acest nivel poate fi atins si consideram ca nu vor exista socuri semnificative in a doua parte a anului", a declarat oficialul FMI pentru Agerpres.

Potrivit primelor estimari publicate de Institutul National de Statistica (INS), pe 14 august, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut cu 1,7% in primul semestru din 2013, atat pe serie bruta, cat si pe serie ajustata sezonier, comparativ cu primul semestru din 2012.

Produsul Intern Brut, in trimestrul II 2013, a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).

Consiliul Fiscal a apreciat, saptamana trecuta, drept realista prognoza de crestere economica de 2% pentru anul 2013, pentru Romania, in conditiile in care un an agricol cel putin normal va contribui substantial la rata de crestere economica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1435 ori