Tariceanu promite o crestere economica importanta in urmatorii doi ani

Miercuri, 09 Mai 2007, ora 03:00
900 citiri

Economia romaneasca va avea o rata de crestere economica importanta si in urmatorii doi ani, aceste previziuni fiind confirmate de evaluarile Comisiei Europene, i-a asigurat marti primul-ministru Calin-Popescu Tariceanu pe oamenii de afaceri din Consiliul Investitorilor Straini.

'Sunt convins ca economia romaneasca, si aceasta este de fapt si convingerea Comisiei Europene, va avea o rata de crestere importanta si in urmatorii doi ani, cel putin. Putem sa discutam si pe o durata de timp mai indelungata, dar pe urmatorii doi ani previziunile sunt mai simplu de facut. Romania va beneficia in continuare de o crestere economica importanta, va atrage in continuare investitii', a declarat premierul Tariceanu, dupa intalnirea cu reprezentantii companiilor straine.

Calin Popescu-Tariceanu s-a angajat, in numele Guvernului, ca si in continuare sa fie asigurat un mediu de afaceri competitiv, atat in folosul agentilor economici, cat si al statului roman.

"Angajamentul meu si al Guvernului este acela de a crea un cadru cat mai propice pentru dezvoltarea economica in care companiile sa se simta ca la ele acasa, chiar daca sunt companii straine, sa participe alaturi de companiile romanesti la crearea valorii adaugate, la generarea produsului intern brut si, in final sa existe doi castigatori." a declarat Tariceanu.

"Pe de o parte, companiile care trebuie sa faca profit. Pe de alta parte Romania, care pe baza unei economii performante isi va putea permite fie sa continue cu programele ambitioase de investitii in diverse domenii, cum ar fi infrastructura, educatia, sanatatea, agricultura, salarii din ce in ce mai ridicate si pensii din ce in ce mai bune pentru cei care cred ca aceasta evolutie economica trebuie sa fie insotita si de ceva la nivelul buzunarului propriu", a mai spus premierul.

Seful Executivului a facut la reuniunea Consiliului Investitorilor Straini o scurta prezentare a politicilor si prioritatilor Guvernului in domeniul economic.