Stolojan: Romania si-a castigat credibilitatea cu multa durere

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 13:50
1429 citiri
Stolojan: Romania si-a castigat credibilitatea cu multa durere

Romania a reusit sa-si castige crebilitatea in UE prin eforturile pe care le-a facut in acesti an, in opinia europarlamentarului PDL, Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Romania trebuie sa demonstreze ca este o tara care isi pastreaza stabilitatea financiara si isi indeplineste angajamentele asumate.

Romania a reusit sa-si construiasca cu multa durere credibilitatea si stabilitatea economica. Avem multe atuu-uri fata de alte tari din zona euro: o situatie stabila din punct de vedere al datoriilor publice si al evolutiei,lucruri facute cu multe eforturi care au acumulat nemultumire.

Potrivit acestuia, acordul preventiv de 5 miliarde de euro cu CE, FMI si Banca Mondiala va fi folosit in cazul in care semnalele negative care vin din afara cu privire la evolutiile economice devin si mai rele.

In opinia acestuia, zona euro ar putea reintra in recesiune avand in vedere ca prognoza de crestere economica pentru 2012 a zonei euro a fost redusa de la 3,6% la 2,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica Romania 2012, #credibilitate romania, #economie Romania 2012, #declaratii theodor stolojan economie romania , #Crestere economica