Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Efectele neasteptate ale epidemiei. PwC: Coronavirusul, benefic pentru piata de fuziuni si achizitii

Efectele neasteptate ale epidemiei. PwC: Coronavirusul, benefic pentru piata de fuziuni si achizitii


Efectele coronavirusului ar putea duce la o incetinire sau o scadere a economiei, benefica pentru piata de fuziuni si achizitii, in conditiile in care, in acelasi timp, scade si valoarea companiilor stimuland cresterea pietei de fuziuni si achizitii, a declarat miercuri Andreea Bistriceanu, senior manager in cadrul PwC Romania.

"Se observa o preocupare mai accentuata pentru o eventuala incetinire a cresterii economice, desi ar fi benefica pentru piata de fuziuni si achizitii. In contextul unei usoare scaderi, probabil ca scade in acelasi timp si valoarea companiilor si, atunci, probabil exista o crestere a pietei de achizitii si fuziuni. In acest moment, multiplii sunt la un nivel ridicat, nu la fel ca in 2018, dar sunt considerati destul de mari ca si nivel de multiplu de EBITDA. Avand in vedere ultimele evenimente acum, cu coronavirus si impactul Chinei considerabil in economia globala, coronavirus poate sa duca chiar la o scadere a economiei sau sa contribuie la o incetinire a economiei. Este greu de spus cu cat, dar am vazut o scadere pe bursa de curand", a mentionat Andreea Bistriceanu.

Potrivit acesteia, o descrestere a pietei de fuziuni si achizitii este putin probabila in acest an, deoarece "dobanzile sunt destul de mici si atunci accesul la finantare este facil". De asemenea, Andreea Bistriceanu a subliniat ca "exista o competitie si o nevoie de inovare care se intampla nu numai organic, ci si prin achizitie".

Piata de fiziuni si achizitii din Romania este estimata, pentru anul acesta, la acelasi nivel ca anul trecut, aproximativ 5,2 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3553 ori