PSD a refuzat o intalnire cu FMI

Luni, 02 August 2010, ora 14:06
1232 citiri
PSD a refuzat o intalnire cu FMI

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat luni ca delegatia FMI a solicitat o intrevedere conducerii social-democratilor, insa aceasta a fost refuzata, deoarece este "tardiva si inutila", in conditiile in care deciziile au fost deja luate de catre FMI si Guvern, transmite NewsIn.

"Vreau sa va anunt faptul ca am primit astazi o solicitare din partea delegatiei FMI privind o intalnire cu conducerea PSD. Le-am raspuns in scris ca este o solicitare tardiva si inutila in acest moment.

Toate discutiile intre delegatia FMI si Guvern s-au epuizat si doar o intalnire protocolara cu noi nu-si are sensul in acest moment", a spus Ponta.

Liderul PSD a criticat Fondul, considerand ca are o atitudine "anormala" fata de Guvern si fata de Romania.

"In afara de faptul ca gireaza toate masurile stupide si incoerente ale Guvernului, participa altaturi de Guvern la un mod in care populatia tarii nu afla adevarul despre tara", a continuat Ponta.

Acesta a mai spus ca declaratiile reprezentantilor FMI potrivit carora Romania va avea in 2011 crestere economica, nu mai pot fi crezute, deoarece afirmatii asemanatoare au fost facute si anul trecut si s-au dovedit a fi neadevarate.

"Nu trebuie sa ne gandim la un nou imprumut, care practic doar sa mai gireze, sa mai dea viata un an sau doi Guvernului corupt si incompetent actual, si care va fi decontat de generatiile urmatoare si viitoarele guverne. Nu ne vedem cu aceasta ocazie cu delegatia FMI, a trecut vremea intalnirilor protocolare", a precizat Ponta.

In acest context, presedintele social-democrat a criticat si normele de aplicare a modificarilor la Codul Fiscal, afirmand ca pozitia PSD, discutata cu specialistii partidului, este ca masurile sunt "aberante" si "inaplicabile".

"Masurile adoptate de modificare a Codului Fiscal sunt masuri aberante multe dintre ele, inaplicabile, si aceasta nesiguranta fiscala nu face decat sa inrautateasca situatia economica a tarii, sa ne puna intr-o stare de inferioritate fata de tarile din jur, care iau masuri anticriza", a mai spus Victor Ponta.

#fmi, #ponta, #psd , #Crestere economica