Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Previziuni ale analistilor pentru evolutia economiei romanesti in T2

Previziuni ale analistilor pentru evolutia economiei romanesti in T2


Statistica a anuntat ieri o scadere a PIB pe primul trimestru de doar 0,1% fata de trimestrul IV din 2011, mai redusa decat se preconiza ca urmare a zapezilor abundente care au blocat drumurile, au intarziat comertul si au stopat constructiile.

"Datele sunt bune, ne vor permite incadrarea in noua tinta de crestere economica de 1,7% pe 2012 asumata de guvern si FMI. Cele mai afectate de vremea rea au fost constructiile pe primul trimestru", a spus Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza.

Intrebarea este acum ce va fi in trimestrul II, din care a trecut deja jumatate. Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank, spune: "PIB-ul in trimestrul doi va fi pe plus, dar nu cu mult, fata de primul trimestru. In al doilea trimestru s-ar putea inregistra un reviriment in privinta constructiilor si ar trebui sa fie mai bine si pe componenta servicii. In privinta industriei este greu de spus cum va evolua. Nu ne modificam asteptarile privind cresterea economica pentru 2012 prognozata la 0,5%".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1672 ori