Pogonaru, AOAR: nu m-as teme de variatii ale cursului de la 4,09 la 4,2 lei/euro

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 12:54
1196 citiri
Pogonaru, AOAR: nu m-as teme de variatii ale cursului de la 4,09 la 4,2 lei/euro

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat, marti, ca mediul de afaceri a inceput sa creada intr-o banda de variatie a cursului de schimb intre 4,1 si 4,3 lei/euro, mentionand ca nu s-ar teme de fluctuatii de la 4,09 la 4,2 lei/euro, precizeaza Mediafax.

 

"In ultimul an nu au existat evolutii si volatilitati extreme in cursul leu/euro. Banda de 4,1-4,3 lei/euro reprezinta un interval in care mediul de afaceri a inceput sa creada. (...) Nu m-as teme de variatii de la 4,09 la 4,2 lei/euro. Important este sa ne mentinem in aceasta banda", a spus Pogonaru, intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, secretarul general al AOAR, Cristian Parvan, a precizat ca, din pacate, economia romaneasca nu poate sustine un curs de 3,1-3,2 sau 3,6 lei/euro si ca devalorizarea leului nu reprezinta decat incapacitatea Romaniei de a produce.

"Nu putem avea o moneda puternica, cu o productie slaba", a spus Parvan.

El a aratat ca predictibilitatea este foarte importanta pentru mediul de afaceri. In privinta economiei romanesti, Pogonaru a precizat ca previziunile de crestere economica se bazeaza inca pe conditiile meteo, ceea ce inseamna ca mai este mult de lucru pentru a deveni o tara moderna.

"Esential pentru Romania este ca economia este meteo dependenta, ceea ce este putin ridicol. Cand prevedem cresterea economica a Romaniei ne uitam la cer sa vedem daca va fi un an agricol bun, ceea ce ar putea adauga un punct procentual la avansul PIB. Acest lucru arata ca mai avem mult de lucru pentru a deveni o tara moderna", a spus Pogonaru.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#crestere, #curs, #economica, #economie, #pogonaru, #variatii , #Crestere economica