MKB Romexterra : Piata de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard de euro in acest an

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 13:15
1415 citiri
MKB Romexterra : Piata de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard de euro in acest an

Piata romaneasca de leasing va ajunge la cel mult 1 miliard euro in acest an, comparativ cu nivelul de 1,3 miliarde euro inregistrat anul trecut, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat pentru NewsIn directorul general al MKB Romexterra Leasing.

El considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere economica al Romaniei, iar echipamentele si segmentul imobiliar ar putea reprezenta subiecte de interes pentru finantatori.

"Firmele au posibilitatea sa obtina lichiditati pentru dezvoltarea activitatii lor de baza prin 'sale & lease-back imobiliar', daca au surse blocate in imobilizari corporale: cladiri de birouri, hale industriale sau cladiri de birouri industriale", apreciaza directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

Sistemul "sale & lease-back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui activ aflat in proprietatea clientului, care isi pastreaza dreptul de folosinta si rascumparare asupra activului respectiv in baza unui contract de leasing pe termen lung, asigurandu-si in acelasi timp lichiditati.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 72% in 2009, pana la 1,3 miliarde euro, revenind la nivelul din 2004, in conditiile prabusirii afacerilor pe segmentele auto si de echipamente, cu cea mai mare pondere in portofoliul companiilor. 

#leasing, # piata, # companie, # vanzare , #Crestere economica

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc