Isarescu: Toata lumea este nemultumita de serviciile sociale

Joi, 04 Martie 2010, ora 10:48
1060 citiri
Isarescu: Toata lumea este nemultumita de serviciile sociale

Nemultumirea fata de finantarea serviciilor sociale demonstreaza ca acestea nu sunt bine structurate sau dimensionate, iar alocarea de resurse suplimentare din alte domenii nu este in favoarea binelui social, apreciaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Suntem in fata unor mari trade off-uri. Toata lumea este nemutumita de serviciile sociale, care se spune ca sunt subfinantate.

Orice economist sef in aceasta situatie spune ca este o problema de croiala. Incercarea de a lua dramatic dintr-o parte si de a pune in alta nu va servi binelui social", a declarat joi Isarescu, citat de Mediafax.

Guvernatorul BNR considera ca Romania are nevoie in prezent, in primul rand, de dezbateri serioase pe teme economice si financiare, criticand practica discutiilor televizate care duc aceste teme in derizoriu.

"Se practica un fel de sport national, de ghiceala, cat va fi cresterea economica, inflatia. Este extrem de important ca discutiile pe aceste teme sa fie serioase", a adaugat Isarescu.

El a explicat punctand ca Romania, desi nu se mai gaseste in situatia de criza din 2009, se afla in fata unor alegeri serioase, "intr-o situatie serioasa", si trebuie sa invete din ceea ce s-a intamplat in Grecia.

"Vedem in proximul geografic, la cateva sute de kilometri, deficite foarte inalte, sisteme de pensii foarte generoase si sisteme administrative mult prea largi fata de ce poate oferi economia, care duc la situatii chiar dramatice si observam cat de repede se poate schimba perspectiva unei tari", a afirmat Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #guvernator, #isarescu, #servicii, #sociale , #Crestere economica