Investitorii estimeaza o crestere economica globala

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 16:52
845 citiri

Investitorii nu mai sunt ingrijorati de o posibila incetinire a economiei lumii si devin tot mai increzatori si in perspectivele economice si in cele ale pietei, arata, miercuri, un sondaj al bancii de investitii Merrill Lynch, preluat de Reuters.

Reprezentantii bancii de investitii au spus ca rezultatele sondajului sau din februarie, la care au participat 206 directori de fonduri, arata ca investitorii cred ca economia a revenit la mijloc de ciclu.

Sondajele lunare anterioare au sugerat ca majoritatea investitorilor s-au asteptat la o incheiere a ciclului economic. Semnificatia noilor rezultate este ca investitorii s-ar putea astepta la o noua etapa de crestere economica.

"Oamenii cred iara ca suntem in pauza de la mijlocul unui ciclu", a spus David Bowers, consultant pentru sondaje la Merrill Lynch. "Oamenii se asteapta la o noua crestere", a adaugat consultantul bancii de investitii.

Numarul respondentilor care au spus ca economia se afla la mijlocul unui ciclu a crescut la 48%, de la 37%, in ianuarie, iar numarul celor care cred ca economia este la sfarsitul unui ciclu a scazut la 50%, de la 60%, in sondajul anterior.

Dovada optimismului in crestere poate fi gasita si in scaderea la 48% de la 56% a numarului respondentilor care se asteapta la o incetinire a economiei lumii in urmatoarele 12 luni.

Un numar de 52% dintre respondenti au spus ca rata dobanzii pe termen scurt va creste in urmatoarele 12 luni, corelat cu o economie in crestere. Cresterea ratei dobanzii pe termen scurt a fost sustinuta de 46% dintre cei care au participat la sondajul din ianuarie.

Participantii la sondajul Merrill Lynch au spus si ca Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, ar trebui sa fie ingrijorat mai degraba de riscurile inflationiste decat de incetinirea cresterii economice.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)