Gitenstein: E in interesul SUA ca Romania sa fie un stat puternic si solid economic

Joi, 24 Mai 2012, ora 13:34
1279 citiri

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca este in interesul tarii pe care o reprezinta ca Romania sa fie un stat puternic si solid din punct de vedere economic.

"Principala mea responsabilitate este sa mentin relatiile dintre cei doi sefi de stat si dintre cele doua guverne. In acest sens, vreau o Romanie puternica, democratica si solida din punct de vedere economic, pentru ca este in interesul national al SUA".

"Vrem o Romanie puternica pentru ca asta inseamna sa fie si un aliat mai sigur si mai stabil pentru SUA si obiectivele sale de securitate nationala", a afirmat Gitenstein intr-o dezbatere privind diplomatia.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a participat, joi, la conferinta "2Day Ambassador - 150 de ani de diplomatie romaneasca", organizata de Fundatia Ronald S. Lauder cu prilejul celebrarii a 150 de ani de diplomatie romaneasca. Printre participanti s-au mai aflat consilierii prezidentiali Iulian Fota si Cristian Diaconescu, precum si viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

#Mark Gitenstein declaratii Romania, #Mark Gitenstein situatie Romania , #Crestere economica