FMI s-a razgandit in privinta cresterii economice a Romaniei. Cum arata noile previziuni

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 14:12
1820 citiri
FMI s-a razgandit in privinta cresterii economice a Romaniei. Cum arata noile previziuni
Foto: CC0 Creative Commons

Fondul Monetar International ia in considerare modificarea prognozei de crestere economica pentru Romania din acesta an de la 5,1% la 4-4,5%, a declarat, joi, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI in Romania, la conferinta "2018 Investor Days 2018", organizata de Fondul Proprietatea.

"Pentru acest an noi avem o proiectie de 5,1%, oficial, cresterea a PIB-ului, dar aceasta va fi revizuita in octombrie si pe baza celor mai recenti indicatori, decelerarea semnificativa a activitatii economice in prima jumatate a anului, va fi probabil in jurul a 4-4,5%", a spus Alejandro Hajdenberg.

Acesta a subliniat ca proiectia pe termen lung de crestere economica, de 3-3,5%, va fi pastrata.

De asemenea, oficialul FMI a afirmat ca pentru acest an fondul are proiectat un deficit fiscal de 3,6% din PIB, cifrele sunt inca analizate, dar pentru moment "raman ingrijorati ca tinta de 3% ar putea fi ratata".

In raportul "World Economic Outlook", publicat in aprilie, Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere, de la 4,4% la 5,1%, estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an.

Pe de alta parte insa, in 2019, FMI se astepta la o incetinire semnificativa, la 3,5%, a cresterii PIB-ului Romaniei.

#crestere economica romania , #Crestere economica