FMI: Exista spatiu limitat pentru a avea o crestere modesta a salariilor

Joi, 22 Martie 2012, ora 08:13
1781 citiri
FMI: Exista spatiu limitat pentru a avea o crestere modesta a salariilor

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, intr-o emisiune televizata, ca exista spatiu limitat pentru o crestere modesta a salariilor bugetarilor.

Reintregirea salariilor din sistemul public are in fata o piedica, legea responsabilitatii fiscale. Jeffrey Franks atragand atentia ca nu e suficient sa fie resurse, ci mportant este ca suma totala alocata prin buget pentru salarii sa nu fie depasita.

"In aceasta lege sunt o serie de prevederi. Vorbim de suma totala cheltuita cu salariile din sectorul public si aceasta nu trebuie sa fie modificata(...)La nivelul numarului de angajati din sistemul public vedem scadere. Atunci am vedea o scadere a cheltuielilor. Exista spatiu limitat pentru a avea o crestere modesta a salariilor", a declarat, la Money Channel, Jeffrey Franks.

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 7 martie, in Parlament, ca este datoria guvernarii sa gaseasca resurse astfel ca, in jurul datei de 1 iunie, salariile bugetarilor sa revina la cuantumul de dinaintea taierilor cu 25%, in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere salarii declaratie FMI, #Jeffrey Franks salarii Romania, #FMI crestere economica Romania , #Crestere economica