FMI estimeaza stoparea graduala a cresterii economice mondiale

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 09:29
1538 citiri
FMI estimeaza stoparea graduala a cresterii economice mondiale

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a afirmat miercuri ca evenimentele recente din domeniul financiar reprezinta 'un risc potential suplimentar' pentru dezvoltarea economiei mondiale, transmite AFP. 'Continuam sa anticipam o stopare graduala a dezvoltarii mondiale in 2009, deoarece recentele evenimente financiare reprezinta un risc potential suplimentar pentru perspectivele economice ', a declarat oficialul FMI.


'Previziunile FMI indica o scadere a dezvoltarii mondiale in 2008, in jur de patru la suta, reflectand incetinirea economica din Statele Unite, Europa si Japonia si o scadere economica in majoritatea statelor emergente si in tarile in curs de dezvoltare', sustine Strauss-Kahn.


O sursa din interiorul delegatiei G20 a declarat la finele lunii august ca FMI si-a revizuit in scadere estimarile privitoare la cresterea economiei mondiale in acest an la 3,9 procente de la 4,1 procente anterior, iar pentru 2009 la 3,7 procente de la 3,9 procente conform celor mai recente estimari date publicitatii la mijlocul lunii iulie.