Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euler Hermes a imbunatatit perspectiva de risc a Romaniei la B2

Euler Hermes a imbunatatit perspectiva de risc a Romaniei la B2


Euler Hermes, lider global in asigurarea de credit comercial, a imbunatatit perspectiva de risc pe termen mediu a Romaniei de la C3 la B2, pe o scara de sase trepte conform careia AA reprezinta cel mai mic risc iar D cel mai mare, informeaza un comunicat de presa.

Romania este una din cele cinci state pentru care Euler Hermes a imbunatatit ratingurile alaturi de Olanda, Malta, Algeria si Kenya.

"Fundamentele macroeconomice (-ale Romaniei-) au continuat sa se imbunatateasca (contul curent si deficitele fiscale reduse, datoria publica moderata), desi datoria externa este inca ridicata (68% din PIB in 2013, pe o tendinta de scadere)", subliniaza Euler Hermes. In aceste conditii, Euler Hermes prognozeaza pentru Romania o crestere economica de aproximativ 3% in 2014 si 2015, insotita de scaderea insolventelor companiilor.

In conformitate cu cele mai recente perspective economice globale ale Euler Hermes, cresterea PIB-ului mondial este asteptata sa isi revina (+2,9% in 2014), dar ritmul de revenire ramane lent (sub 3% pentru al treilea an la rind) si partea negativa este ca riscurile de scadere predomina.

Potrivit Euler Hermes, capacitatea economiilor emergente de a rezista tensiunilor financiare depinde in mare masura de fundamentele lor financiare, iar pe lista celor mai vulnerabile 10 tari pe termen scurt se regasesc Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, India, Indonezia, Mexic, Filipine, Africa de Sud si Turcia.

Euler Hermes este o filiala a Allianz si un recunoscut specialist in domeniul bond-urilor, garantiilor si colectarii creantelor. Cu mai mult de 100 de ani experienta, compania ofera clientilor sai business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijina managementul creantelor comerciale si al lichiditatilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1369 ori