Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Estimarea de crestere economica in 2014 a fost revizuita pozitiv

Estimarea de crestere economica in 2014 a fost revizuita pozitiv


Compania de evaluare a riscului Coface a revizuit in crestere de la 2,1% la 2,3% estimarea privind cresterea economica a Romaniei in 2014, potrivit datelor prezentate miercuri, la Conferinta de Risc de Tara, de catre Yves Zlotowski, economist sef al Coface.

Anul trecut, economia Romaniei a crescut cu 3,5%.

"Calitatea si viteza cresterii economice din Romania depind de infrastructura si de calitatea mediului de afaceri. Infrastructura in Romania este o problema, iar in ceea ce priveste guvernanta, Romania, la fel ca si Polonia, sta mai bine decat alte tari din Europa emergenta, dar este loc de mai bine", a declarat Zlotowski.

Coface a facut o serie de ajustari ale evolutiei indicatorilor macroeconomici din Romania si considera este ingrijorator nivelul de credite neperformante.

"In ciuda unei reveniri sanatoase a economiei romanesti, avem o fragilitate in domeniul corporate", a spus Zlotowski.

Coface a mentinut ratingul Romaniei la nivelul "B", acelasi calificativ fiind acordat si Bulgariei, Croatiei si Ungariei.

Coface estimeaza o crestere economica de 2,9% pentru Polonia (fata de 1,9% in 2013), de 1,9% pentru Cehia (de la-1,1% in 2013), de 1,6% pentru Bulgaria (0,6% in 2013). Cele mai mari cresteri unt estimate pentru Letonia (4,2%) si Lituania (3,4%). Media de crestere a PIB in Europa Emergenta este prognozata de Coface la 2,1%, similara cu cea din 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1661 ori