Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia zonei euro a avut in 2006 cea mai mare crestere din ultimii sapte ani

Economia zonei euro a avut in 2006 cea mai mare crestere din ultimii sapte ani

Economia zonei euro a inregistrat, anul trecut, cel mai rapid ritm de crestere incepand din 2000, de 2,7%, fata de 1,4% in 2005, pe seama avansului puternic al consumului populatiei, al investitiilor si al exporturilor, potrivit statisticilor publicate, marti, de Eurostat.

Produsul intern brut (PIB) al zonei euro a crescut, in trimestrul al patrulea al anului trecut, cu 3,3% fata de aceeasi perioada din 2005, potrivit Eurostat. Exporturile, investitiile si cererea interna au alimentat cresterea economica a zonei euro si in ultimul trimestru al anului 2006, dar majorarea taxei pe valoare adaugata in Germania a scazut cererea populatiei la inceputul acestui an, se arata intr-un comentariu al Reuters. Biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, a confirmat estimarile sale anterioare privitoare la cresterea cu 0,9% a economiilor celor 12 state din zona euro in ultimele trei luni ale anului 2006 fata de trimestrul anterior.

Motorul cresterii din ultimul trimestru a fost balanta comerciala neta, cu o contributie de 0,8 puncte procentuale, iar investitiile si cererea interna au contribuit cu 0,3 puncte. PIB-ul al zonei euro a crescut mai rapid decat cel din Statele Unite, care a avansat cu 0,6% fata de trimestrul anterior, dar mai putin fata de cel al Japoniei, care a urcat cu 1,2% in aceeasi perioada, arata Eurostat.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori