Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia SUA: Rezultate sub estimari in T2

Economia SUA: Rezultate sub estimari in T2


Economia Statelor Unite a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de 1,3%, sub estimarile anterioare de 1,7%. Estimarea in scadere a fost cauzata de valorile mai mici inregistrate de cheltuielile de consum si de investitiile companiilor.

Cheltuielile de consum, care reprezinta circa 70% din economia SUA, au urcat cu 1,5% in trimestrul al doilea, fata de estimarea initiala de 1,7%.

Investitiile din sectorul privat, excluzand casele de locuit, au inregistrat o revizuire negativa, de la 4,2% la 3,6%.

Seceta puternica din acest an a afectat, de asemenea, economia in trimestrul al doilea si exista asteptari pentru un impact negativ si in trimestrul actual, potrivit Departamentului Comertului.

SUA se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 56 de ani

Profiturile companiilor au crescut in trimestrul al doilea cu 21,8 miliarde de dolari, comparativ cu un declin de 53 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului.

In perioada ianuarie-martie, economia Statelor Unite a avut un avans de 2%.

Banca centrala americana (Fed) a revizuit in crestere previziunile de crestere economica pentru Statele Unite in 2013, dar se asteapta in continuare la o scadere lenta a somajului pentru anul viitor.

Fed a anuntat un program agresiv de stimulare a economiei SUA - vezi deciziile luate

Fed a lansat joi un nou program agresiv de stimulare, anuntand ca va pompa inca 40 miliarde de dolari in economia SUA in fiecare luna, pana va avea loc o redresare sustinuta a pietei muncii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1538 ori