Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Marii Britanii a crescut datorita organizarii Jocurilor Olimpice

Economia Marii Britanii a crescut datorita organizarii Jocurilor Olimpice


Economia Marii Britanii a inregistrat crestere in trimestrul al treilea, dupa trei trimestre consecutive de contractie, ca efect al organizarii Jocurilor Olimpice, afirma analisti din City, centrul financiar al Londrei.

Institutul National de Cercetare Economica si Sociala din Marea Britanie estimeaza un avans economic de 0,8% in trimestrul al treilea, conform Mediafax.

Revenirea va fi insa de scurta durata, avertizeaza economistii, avansul PIB din trimestrul al treilea fiind determinat de factori temporari, precum cheltuielile legate de organizarea Jocurilor Olimpice si cresterea inregistrata de sistemul bancar in iunie ca urmare a Jubileului.

In pofida revenirii pe crestere, economia ar putea avea o evolutie slaba in urmatorii ani, afirma Michael Saunders, analist la Citi.

"Avem toate aceste dificultati. Sunt de tot felul: austeritate, criza din zona euro, starea bancilor, indatorarea populatiei", a spus Saunders.

Nivelul de trai, masurat in functie de PIB real pe locuitor, nu a revenit inca la nivelul anterior crizei, a avertizat el.

"Suntem sub nivelul maxim atins in trecut si nu cred ca vom reveni cel putin cinci ani", a adaugat analistul.

In pofida revenirii economice din a doua jumatate a anului, evolutia ramane sub asteptarile de la inceputul anului, cand se estima un avans al PIB de 0,8%.

FMI prognozeaza, in prezent, o contractie de 0,4% pentru Marea Britanie in acest an.

FMI estimeaza o recesiune mai puternica in acest an in zona euro

Sambata, zeci de mii de manifestanti au venit in capitala britanica pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate anuntate de guvern.

Marea Britanie: Proteste impotriva masurilor de austeritate

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1166 ori