Cresterea economica a Romaniei, afectata de seceta si accesarea fondurilor UE

Joi, 09 August 2012, ora 15:45
1514 citiri
Cresterea economica a Romaniei, afectata de seceta si accesarea fondurilor UE

Tinta de crestere economica pentru acest an a fost revizuita in scadere pe fondul secetei care a afectat agricultura si a prognozei hiperoptimiste a fostului Guvern, in ceea ce priveste incasarea fondurilor de la Uniunea Europeana, a declarat premierul Victor Ponta.

Guvernul si-a redus prognoza de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, releva proiectul de rectificare bugetara.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

El a aratat ca, spre deosebire de anul trecut, cand anul agricol a fost unul "exceptional", proiectiile aferente acestui an sunt negative.

Premierul a mai sustinut ca prognoza fostului Guvern privind fondurile de la Uniunea Europeana efectiv incasate a fost hiperoptimista, iar misiunile de audit efectuate de Comisia Europeana pentru intervalul 2010 - 2011 inseamna bani pierduti.

Prin Legea bugetului de stat pe 2012 aprobata la finele anului trecut, Guvernul a stabilit o tinta de crestere economica de 1,8% - 2,3% din PIB, redusa ulterior la 1,5% din PIB, in urma discutiilor cu Fondul Monetar International (FMI).

Surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar International au declarat, miercuri, ca expertii FMI vor accepta o crestere economica mai mare de 1% pentru acest an, in ciuda productiei agricole slabe si a incetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scadea usor fata de actuala prognoza, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator in crestere de la 3,3% la 4%.

FMI accepta estimarea de crestere economica de peste 1% in 2012

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania crestere economica 2012, #crestere economica seceta, #crestere economica fonduri UE, #Victor Ponta revizuire crestere economica , #Crestere economica