Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Crestere economica de doi la suta in Franta, in 2006

Crestere economica de doi la suta in Franta, in 2006

Produsul Intern Brut (PIB) al Frantei a crescut cu doi la suta in 2006, favorizata de cresterea comertului exterior, a consumului si investitiilor, potrivit celei de-a doua statistici oficiale, date publicitatii marti, informeaza AFP.


Cresterea economica foarte scazuta inregistrata in trimestrul al treilea al anului trecut au determinat Guvernul sa-si revizuiasca previziunile anuale, care initial erau de 2,3 la suta. In trimestrul patru al anului, cresterea economica a fost de 0,6 la suta.


Cresterea anuala de doi la suta este aceeasi cu cea inregistrata in 2004 (in 2005 cresterea a fost de numai 1,2 la suta).

Conform unei prime estimari a Oficiului european pentru statistica Eurostat, publicat la data de 13 februarie, PIB in zona euro a crescut cu 2,7 la suta, inregistrand aproape o dublare fata de anul precedent. Pe ansamblul tarilor Uniunii Europene cresterea economica inregistrata anul trecut a fost de 2,9 la suta, fata de 1,7 la suta in 2005.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 636 ori