Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD a imbunatatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2014, de la 2,2% la 2,4%

BERD a imbunatatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2014, de la 2,2% la 2,4%


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a imbunatatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul urmator de la 2,2%, nivel anticipat in luna mai, la 2,4%, dar a avertizat ca perspectivele pe termen scurt sunt limitate in continuare de evolutia slaba a zonei euro.

Pentru anul in curs, banca anticipeaza un avans al PIB de 2,2%, fata de estimarea de 1,4% din mai, se arata intr-un raport al BERD privind perspectivele economice ale tarilor in care opereaza.

Prognoza BERD pentru evolutia economiei Romaniei anul urmator este mai optimista decat asteptarile Comisiei Europene si Fondului Monetar International.

Astfel, Comisia Europeana (CE) a estimat, saptamana trecuta, ca economia Romaniei va creste cu 2,1% anul viitor si cu 2,4% in 2015, cu o contributie mai semnificativa din partea cererii interne.

FMI estimeaza pentru Romania, in 2014, o crestere a PIB de 2,2%, nivel anticipat si pentru acest an, dar se asteapta ca evolutia sa fie influentata decisiv de cererea interna, cu accent pe investitii, nu pe exporturi, ca in prezent.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 977 ori