Barroso: cresterea economica va depasi asteptarile in 2010

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 10:56
1163 citiri
Barroso: cresterea economica va depasi asteptarile in 2010

Relansarea economica accelereaza in Uniunea Europeana, iar cresterea din acest an va fi peste estimarile initiale, a declarat marti presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

Adresandu-se Parlamentului European de la Strasbourg, seful Executivului UE a aratat ca reformele structurale trebuie sa fie accelerate in urmatoarele 12 luni, subliniind ca cele 27 de state membre trebuie sa dea dovada de solidaritate.

"Europa trebuie sa arate ca reperzinta mai mult decat 27 de solutii nationale diferite. Ori inotam impreuna, ori ne scufundam pe cont propriu", a spus Barroso.

Cea mai recenta prognoza indica o crestere economica de 1% in UE in acest an, in timp ce PIB-ul celor 16 state din zona euro ar urma sa urce cu 0,9%.

Prognozele revizuite urmeaza sa fie prezentate in aceasta luna, potrivit oficialilor europeni.

Barroso a mai semnalat "disponibilitatea" guvernelor statelor membre de a accepta o monitorizare financiara si fiscala mai stricta.

Presedintele CE a mai afirmat ca UE trebuie sa ia masuri pentru solutionarea dezechilibrelor dintre tarile cu economii mai puternice si cele care au performante mai slabe in acest plan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#barroso, #crestere, #economica, #criza , #Crestere economica