Barack Obama apreciaza masurile anticriza luate de Europa

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 10:14
1214 citiri
Barack Obama apreciaza masurile anticriza luate de Europa

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a salutat marti la Los Cabos (Mexic) masurile anticriza ale Europei si vointa de a rezolva problema datoriilor.

Obama a remarcat in cadrul unei conferinte de presa "simtul ridicat" al urgentei la liderii europeni, cu care s-a intalnit marti, si apreciaza ca acestia avanseaza in directia buna spre o "arhitectura financiara mai integrata".

"Consider ca, din ceea ce am inteles din partea liderilor europeni (...) acestia inteleg problema, inteleg de ce este important sa ia masuri ambitioase si hotarate", a explicat acesta.

"Sunt convins ca vor putea reusi in aceasta incercare", a spus presedintele american.

"Am multa simpatie pentru prietenii mei europeni care nu trebuie sa trateze cu un Congres, ei trebuie sa trateze cu 17 parlamente, daca vorbim despre zona euro.

Trebuie sa treaca prin tot acest aspect politic pentru ca lucrurile sa se realizeze iar pietele sunt mult mai nerabdatoare", a subliniat Obama.

"Ceea ce i-am incurajat sa faca este sa proiecteze un cadru prin intermediul caruia sa mearga in directia cresterii integrarii europene pentru rezolvarea problemelor financiare care afecteaza statele suverane. Sunt convins ca in urmatoarele saptamani, Europa va oferi o idee despre care ar fi punctul de plecare", a afirmat acesta.

Uniunea Europeana a prevazut sa se reuneasca in summit la 28 si 29 iunie la Bruxelles, pentru a examina propunerile destinate aprofundarii integrarii.

#Barack Obama masuri anticriza, #Barack Obama G20, #summit g20 , #Crestere economica